Sweetbylilly

Senaste inläggen

Av Leila - 21 november 2012 16:39

Receptet på dessa gobitar har jag faktiskt fått av min mormor :) Hon bjöd på dessa när jag var och hälsade på en gång och sedan dess är jag helt såld. Självklart kan man byta till vilken sylt/mos man själv tycker bäst om, men man bör tänka på att den skall vara fast i konsistensen.

 

Kokosmazariner med hallonsylt

 

Deg


-200 gr smör

-100 gr strösocker

-300 gr vatemjöl

 

Fyllning


-Hallonsylt

 

Kokosglasyr


-2 ägg

-2 dl strösocker

-1 msk smält smör

-125 gr kokos

 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienserna till degen (gärna i matberedare) och tryck ut dem i folieformar, låt stå i kylskåp en stund.

Lägg en klick sylt i varje folieform.

Blanda samman alla ingredienserna till kokosglasyren och bred ut den över mazarinerna.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

 

ANNONS
Av Leila - 19 november 2012 19:16

Ibland kan jag få ett riktigt sug efter skorpor men tycker verkligen att utbudet som finns i butikerna är så tråkigt! Vete, fullkorn eller kardemumma...suck

Därför blev jag jätteglad när jag hittade detta recept på en blogg! Testade dem och de är verkligen supergoda :D

 

Skorpor med kokos och choklad


-2 ägg

2 dl strösocker

-80 gr smör eller margarin

-5 dl vetemjöl

-2 tsk bakpulver

-2 dl kokosflingor

-100 gr chokladknappar

 

Börja med att sätta ungnen på 200 gr och smälta matfettet och låta det svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kokos. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om ordentligt. Blanda sist ner chokladknapparna i degen. Tryck ut degen till tre stycken lika långa längder på en bakplåtsklädd plåt.

Platta till längderna något och pensla dem något med vatten. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta ut plåten och skär längderna på snedden. Sänk ungstemperaturen till 75 grader och låt luckan vara något öppen. Låt skorporna nu stå och torka i ugnen, detta kan ta ungefär 2 timmar.

 

     

ANNONS
Av Leila - 19 november 2012 18:57

Finns det något roligare än att stå i köket och experimentera och testa nya saker?

Personligen så är jag löjligt förtjust i marängswiss men det känns inte alltid så lockande att ställa sig och göra i ordning en stor portion åt sig själv, och därför kom jag på att man skulle kunna testa att göra marängswiss fast i cupcake storlek och här är resultatet.

 

Denna cupcake består av

 

-Vaniljcupcake

-Skumbananfluff

-Färgade minimaränger

-Chokladsås

Skivad banan

 

 

Vaniljmuffins, 12 stycken

 


-100 gr smör eller margarin

-2 ägg

-2½ dl strösocker

-1½ tsk vaniljsocker

-1 krm salt

-1 tsk bakpulver

-2 dl vetemjöl

-1 dl mjölk

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader, smält sedan matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsockert och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret växlanden med mjölken och rör till en jämn och slät smet. Fyll muffinsformar till ungefär 3/4 och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min.

Låt muffinsen kallna helt innan de dekoreras.


Skumbananfluff

- 3 dl vispgrädde

-65 gr skumbanan godisar

 

Värm grädden försiktit tillsammans med skumgodiset, låt allting smälta samman på väldigt låg värme och var JÄTTE noga med att det inte kokar (då är allting förstört). Rör ofta.

Häll blandningen i en skål och ställ in i kylskåp. Låt gärna stå över natten.

Ta fram blandningen och vispa upp till en fluff.

Nu är den färdig att använda som fyllning i tårtot eller som dekoration på cupcakes.

 

   

Av Leila - 19 november 2012 12:30

Även kallade snoddas och mockarutor, ja kärt barn har många namn och lika goda är dem oavsett vad man kallar dem :)

 

Kärleksmums


-150 gr smör eller margarin

-2 ägg

-3 dl strösocker

-2 tsk vaniljsocker

-1 msk siktad kakao

-4½ dl vetemjöl

-2 tsk bakpulver

-1½ dl mjölk

 

Glasyr

-75 gr smör eller margarin

-1-2 msk kallt kaffe

-1  msk siktad kakao

-2 tsk vaniljsocker

-3½ dl florsocker

 

Garnering

-Kokosflingor eller strössel

 

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord långpanna och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Smält under tiden matfettet och tillsätt de övriga ingredienserna till glasyren under omrörning tills det blivit en slät smet. Bred glasyren över kakan och stö över rikligt med kokosflinger eller strössel.

Låt kakan och glasyren sätta sig något innan den skärs i fyrkantiga bitar.

 

 

 

Av Leila - 19 november 2012 12:13

Har man bråttom och vill bjuda på någonting gott kan man alltid svänga ihop en rulltårta :)

Ett bakverk som går att variera väldigt mycket och som även kan göras lite lyxigare som en bakelse med hjälp av en klick grädde och lite frukt eller choklad :)

 

Rulltårta (1 styck)

 


-3 ägg

-2 dl strösocker

-2 dl vetemjöl

-2 tsk bakpulver

-½ dl mjölk eller grädde

 

Fyllning

- 2 dl fast sylt eller fruktmos

 

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten.

Tillsätt vätskan och blanda allting väl.

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5-6 min (håll noga koll då det kan gå snabbt).

Under tiden som kakan gräddas kan man hälla ut strösocker på ett bakplåtspapper. Ta ut kakan ur ungen och vänd den gräddade ytan mot bakplåtspappret. Bred ut sylten/moset och rulla ihop kakan med skarven ner.

 

 

Av Leila - 19 november 2012 11:53

Så enkelt, så snabbt, billigt och väldigt gott :)

Chokladbollar är ett sånt bakverk som alltid går att svänga ihop när man har bråttom eller bara är löjligt sugen på något gott!

Och jag tror nog att både barn och vuxna gärna tar en till...

 

Chokladbollar, ca 35-40 stycken

 


-100 gr rumsvarmt smör eller margarin

-1½ dl strösocker

-3 msk kakao

-1 tsk vaniljsocker

-2-3 msk kallt starkt kaffe

-5 dl havregryn

 

Garnering

- Pärlsocker, kokos, strössel m.m

 

Rör ihop matfett och socker så det blir ordentligt blandat, ha i kakao, vaniljsocker, kaffe och havregryn. Blanda ihop till en deg och forma små bollar. Rulla dem i den garnering du tycker bäst om och förvara gärna en stund i kyl eller frys innan de avnjuts :)

 

 

 

 

Av Leila - 16 november 2012 21:45

Heej på Er!

Hoppas att helgen börjat bra? :) Själv har jag stått i köket nästan hela dagen, imorgon kommer familj o släkt hit o firar min födelsedag i efterskott. En av de bakverk jag gjorde idag var dessa små hallongrottor, riktigt goda tycker jag!

 

Små Hallongrottor, ca 24 st

 


-125 gr smör eller margarin

- ½ dl strösocker

1 dl marsansåspulver

3/4 tsk bakpulver

1½ dl vetemjöl

Fast sylt (självklart går det att ta en annan sort än just hallon)

 

Rör rumsvarmt matfett och socker vitt och poröst (lättast med en elvisp). Blanda marsansåspulvret, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta allting till en jämn och smidig deg. Dela degen och rulla två längder, dela varje längd i 12 bitar. Gör små bollar och lägg dem i småbrödsformar.

Tryck ut en fördjupning i varje boll och klicka i sylt.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15-18 eller tills det att kakorna fått fin färg.

 

Jag valde att göra en florsocker glasyr som jag ringlade över kakorna då de var helt kalla, detta finns inte med i orginal receptet men vill man göra glasyren så tar man bara 2 dl florsocker och 1½-2 msk vatten och rör rill en smidig blandning som man sedan kan ringla eller spritsa över kakorna.

 

   

Presentation


Jag heter Leila och är 28 år gammal. I den här bloggen kommer ni kunna läsa om mitt största intresse nämligen bakning. Ni kommer få ta del av en hel del smarriga recept och bilder, tips och råd samt tester och en del tävlingar. Även om bloggen till störst

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sweetbylilly med Blogkeen
Följ Sweetbylilly med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se