Sweetbylilly

Senaste inläggen

Av Leila - 14 december 2012 12:18

Nu har stora julstöket kommit igång ;)

Ischoklad är verkligen nostalgi för mig! Nu som vuxen tycker jag inte om det så jätte mycket men som liten var det en favorit och bara alla minnen runt omkring det får en att mysa :) Minns mitt röda lilla förkläde med små hjärtan, alla de knalliga färgerna på ischokladformarna och första smakbiten ;)


Brukar ni smaksätta er ischoklad eller kör ni den neutral? Den här satsen blev naturell men då jag har båda kokosfett och choklad kvar kanske jag testar att tillsätta lite mint eller något annat smarrigt nästa gång!


 

Ischoklad, ca 50 stycken


-200 gr mörk eller ljus blockchoklad

-100 gr kokosfett


Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad, var noga med att ingen ånga eller vatten kommer i smeten. Rör ordentligt så att allting blandas samman. Placera ut ischokladformar på en plåt och fyll dem.

Ställ dem kallt och låt stelna.

 

 

ANNONS
Av Leila - 13 december 2012 20:58

God kväll på Er.

Hoppas att allting är bra där ute i stugorna :P


Nu är den första satsen med julgodis gjord, det blev smarriga skumtomtefudge!

Är egentligen inget fan av skumtomtar (gillar egentligen inte skumgodis alls), men fudge är ju hur gott som helst och med skumtomtar liggandes hemma passade det ju bra :)


   


Skumtomtefudge, ca 20 st

 


-10 skumtomtar

-50 gr smör

-2 dl strösocker

-1 dl vispgrädde

-100 gr vit choklad

-Ev några droppar röd pastafärg


Lägg allting utom chokladen och ev pastafärgen i en stor och vid kastrull, smält på svag värme till allting smält samman och blivit en smet.  Låt allting sedan koka ordentligt i ca 10-15 och var noga med att röra runt. Ta från plattan och ha i chokladen och ev pastafärg, rör ordentligt.

Häll smeten i en bakplåtsklädd form och låt stelna.

Skär i lagom stora bitar och njuuut ;)

ANNONS
Av Leila - 8 december 2012 19:55

Hos underbara bloggaren Eleonore http://fikamed.wordpress.se

pågår just nu en tävling där man kan vinna en riktigt fin fyll-i-bok i samarbete med Lilla Fjärilen design :) http://www.lillafjarilendesign.se

En toppen tävling tycker jag!, dessa böcker kan man aldrig få för många av och de finns ju en för alla tillfällen!

Så ta chansen nu ni också och var med och tävla tycker jag!!





Av Leila - 8 december 2012 19:50

Hoppas att allting är bra med Er denna lördagskväll?

Själv sitter jag uppkrypen i soffan och tittar på Leilas jul, så mycket fint och så mycket gott!

Har ni kommit igång med erat julbak ännu?

Vad har ni för absoluta måsten som måste finnas med på erat gottebord?

Personligen är jag löjligt förtjust i wienernougat och saffrans biscotti!


Tidigare idag gjorde jag lite praliner, det blev en med vit choklad och nötcreméfyllning och en med mörk choklad och kokos i, recept o bilder kommer i morgon!


Ha det så bra

/Leila

Av Leila - 22 november 2012 23:17

En helt gudomligt god kaka :)

Kladdig chokladkaka med en seg kokostosca...mmm

Men väldigt dryg då man bara klarar en bit åt gången!

 

Kokostoscakaka, ca 30-40 bitar

 

Chokladkaka

-200 gr smör eller margarin

-4 ägg

-5 dl strösocker
-2 tsk vaniljsocker

-2 krm salt

-1 dl kakao av fin kvalité

-3 dl vetemjöl

 

Kokostosca


-200 gr (5-6 dl) kokosflingor

-1 dl ljus sirap

-2 dl strösocker

-1½ dl vispgrädde

-75 gr smör eller margarin

 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader, smält matfettet och ställ det åt sidan. Klä en ugnsform ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, sikta ner vaniljsocker, salt och kakaon och rör om. Sikta till sist i vetemjölet och det smälta matfettet och rör till en slät och smidig smet.

Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, under tiden kan man passa på att göra glasyren.

 

Häll kokosflingor, sirap, strösocker, vispgrädde och matfett i en stor och vid kastrull, sätt på medelvärme och låt sjuda omkring 5 minuter.

När kakan är klar tar man ur den ur ugnen och brer glasyren jämnt över den, sedan gräddar man den ytterligare  10 min tills glasyren fått en ljusbrun färg.

Ta ut kakan och låt den svalna innan man sker den i rutor.

 

   

Av Leila - 22 november 2012 19:45

Inte alls långt kvar nu tills första advent står för dörren!

Lussebak och många härliga småkakor ska bakas, men jag ville även testa på att göra någonting annorlunda, och vad skulle då kunna passa bättre än en mjuk och god pepparkaksmuffin toppad med en krämig fluff gjord på skumtomtar.

Riktigt goda smaker som gifter sig tillsammans :)

 

Börja med att göra fluffen då den skall stå ett bra tag i kylen.

 

Pepparkaksmuffins, 12 stycken


- 100 gr smör

-2 ägg

-2 dl strösocker

-1,5 dl gräddfil eller filmjölk

-2 tsk nejlikor (malda)

-2 tsk ingefära (mald)

2,5 tsk kanel

-3 dl vetemjöl

-2 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på 200 grader, ställ ut muffinsformar i ett muffinsbleck. Smält margarinet och låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, tillsätt sist matfett och gräddfilen/filmjölken. Blanda allting till en jämn smet och klicka ut i formarna, ungefär 3/4.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.

Låt svalna ordentligt innan de garneras med fluffen.

 

Skumtomtefluff

-3 dl vispgrädde

-60 gr skumtomtar (godis)

 

Häll grädden i en tjockbottnad kastrull, klipp skumtomtarna i mindre bit och lägg ner i grädden. Sätt i gång plattan på svag värme och låt skumtomtarna smälta i grädden. Var noga med att röra ofta och grädden får absolut inte koka för då blir fluffen förstörd.

När allting är smält tar man bort plattan och häller smeten i en skål och ställer in i kylskåp, där den ska stå minst 6 timmar men gärna över natten.

Vispa sedan upp till ett härligt fluff och spritsa på muffinsen.

 

 

Av Leila - 21 november 2012 18:05

Finns det något roligare än att strosa runt i olika butiker och hitta roliga/udda/nya saker att använda sig av i köket när man bakar o lagar mat?

Dessa små söta kaffe koppar i silikon fann jag inne på lagerhaus och eftersom jag varit på jakt efter dem under en längre tid passade jag på o köpte dem.

Och vad passar bättre än att göra en kopp varm choklad fast i cupcake form en av dessa lite kalla och kyliga kvällar :)

 

Till dessa cupcakes har jag använt mig av

- Chokladmuffins

-Vispad grädde

-Minimarschmallows

Chokladsås

 

         

Av Leila - 21 november 2012 16:51




Arraksbollar

 


-100 gr smör eller margarin (rumsvarmt)

-1 dl florsocker

-2 tsk vaniljsocker

-3 msk kakao av god kvalité

-Ca 4 dl kaksmulor (sockerkaka, tigerkaka el lik)

-1 dl havregryn (kör dem gärna snabbt i en mixer)

-1 msk punsch eller arrak

-Chokladströssel

 

Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, kakao, kaksmulorna samt havregryn. Blanda allting

tills det blir en jämn och smet.

Smaka av med med punch eller arrak tills ni får den smak ni vill ha.

Låt gärna smeten stå kallt en stund, rulla sedan bollar av smeten och rulla dem i chokladströssel.

 

   

Presentation


Jag heter Leila och är 28 år gammal. I den här bloggen kommer ni kunna läsa om mitt största intresse nämligen bakning. Ni kommer få ta del av en hel del smarriga recept och bilder, tips och råd samt tester och en del tävlingar. Även om bloggen till störst

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sweetbylilly med Blogkeen
Följ Sweetbylilly med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se