Sweetbylilly

Direktlänk till inlägg 17 juni 2013

Chokladmuffins med dubbelnougatfrosting

Av Leila - 17 juni 2013 11:37

Choklad och nougat, finns det en smarrigare kombination?

Dessa cupcakes har helt klart blivigt mina favoriter och de gick åt som smör i solsken kan jag lova!

Tänk på att frostingen tar nästan ett dygn i kylskåp så förbered den gärna dygnet innan du skall dekorera din cupcakes :)


 


Chokladmuffins med dubbelnougatfrosting, 16 stycken


Chokladmuffins

 

-150 gr rumsvarmt smör

-2 dl mjölk (jag använde standardmjölk)

-1 dl kakao av bra kvalité

-2 dl strösocker

-2 ägg

-3 dl vetemjöl

-1 msk vaniljsocker

-1,5 tsk bakpulver


Börja med att sätta ugnen på 175 grader och ställ ut muffinsformar på en plåt eller ett muffinsbleck.

Koka upp mjölken tillsammans med kakaon och 1 dl av strösockret, dra bort från plattan och låt svalna.

Vispa det rumsvarma smöret med resten av strösockret (1 dl) tills det är vitt och fluffigt, blanda i ett ägg åt gången och fortsätt att vispa under tiden.

Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. 

Sikta ner det varvat med chokladmjölken i äggsmeten och rör tills allting blandat sig.

Klicka ut smeten i muffinsformarna, men fyll dem inte mer än till 3/4 av formarna då det lätt sväller över.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna helt innan de garneras med frosting.     


Dubbelnougatfrosting, räcker till ca 16 muffins

 

-3 dl vispgrädde

-200 gr dubbelnougat (4 stycken dubbelbitar á 50 gr)


Värm upp grädden utan att den börjar koka. Ha i nougaten i mindre bitar och rör hela tiden tills nougaten smält och blandat sig ordentligt med grädden.

Häll upp i en skål och ställ i kylen (gärna över natten men minst 8 timmar).

Vispa upp frostingen med elvisp tills en bra konsistens och spritsa sedan den på dina cupcakes.

 
 
Suzanne

Suzanne

18 juli 2013 11:58

Fluff måste vara det bästa alternativ som finns till frosting på cup cakes. Dessa med nougat måste varit supergoda!

http://bakebelieve.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Leila - 8 december 2013 05:51


Nu går verkligen tiden hur snabbt som helst! Det är redan andra advent idag och jag som faktiskt trott att jag skulle hunnit pyssla och fixa en hel del hitills men så har det inte blivit. Har varit inne i en tung jobbperiod den sista veckan och ...

Av Leila - 1 december 2013 10:48


God förmiddag på Er! Första advent idag och första december, tänka sig vad tiden går fort. Den här tiden på året har verkligen en tendens att springa iväg och vips så är det julaftonskväll redan ;) Här hemma så har vi faktiskt hunnit komma igång...

Av Leila - 17 november 2013 16:08

De här muffinsarna kommer jag ihåg att min mamma brukade baka när jag var liten, de kom att bli en riktig favorit och jag vet att jag "snodde" receptet när jag flyttade hemifrån. Som med så mycket annat försvinner saker och så även det här receptet...

Av Leila - 10 oktober 2013 06:11


Jag tycker att det är grymt roligt att testa olika smakkombinationer och se vad som passar och vad som inte passar tillsammans i olika bakverk. Här om dagen gjorde jag en sats med citronmuffins som jag garnerade med en smarrig djungelvrålfluff och ...

Av Leila - 27 september 2013 16:18

Det här är mitt andra försökt med att göra macarons, måste säga att jag tycker dessa blev bra mycket bättre än mitt första försök men jag är inte helt nöjd med formen, de vart visserligen ganska så jämna i storleken men jag skulle vilja få dem mer "k...

Presentation


Jag heter Leila och är 28 år gammal. I den här bloggen kommer ni kunna läsa om mitt största intresse nämligen bakning. Ni kommer få ta del av en hel del smarriga recept och bilder, tips och råd samt tester och en del tävlingar. Även om bloggen till störst

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards