Direktlänk till inlägg 7 juni 2013
Jag har länge varit på jakt efter ett perfekt recept på muffins, ett där de inte blir torra och smuliga och ett där de inte heller känns för tunga och kompakta!
Nu har jag funnit det inne hos otroligt duktiga och hjälpsamma Ulrika
på www.femme.se/bakverkochfikastunder/
Några små finjusteringar blev det men detta är helt klart ett recept som jag kommer fortsätta att använda mig av!
Tycker absolut att ni också ska testa!
Vaniljmuffins med blåbärsfyllning, 16 stycken
-2 dl mjölk (jag använder mig av standardmjölk)
-2 dl strösocker
-1 vaniljstång
-150 gr rumsvarmt smör
-2 ägg
-4 dl vetemjöl
-1,5 tsk bakpulver
-Fast blåbärssylt som fyllning
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och placera ut muffinsformar i ett muffinsbleck eller på en plåt.
Koka upp mjölken tillsammans med 1 dl av sockret samt den urkärnade vaniljstången och fröna. Sila bort stången och låt mjölken svalna.
Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med resterande av sockret tills det blir vitt och poröst. Ha i ett ägg åt gången och vispa mellan varje ägg.
Blanda vetemjölet och bakpulvret i en skål och sikta ner det i äggsmeten varvat med vaniljmjölken. Rör tills allting blandat sig med stora tag.
Ha i lite smet i formarna och klicka i ca 1 tsk blåbärssylt i varje form. Täck med mera muffinssmet men inte mer än till 3/4 av formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter och känn efter med en sticka att de är klara om man är osäker.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|