Direktlänk till inlägg 10 maj 2013
En annan riktigt smarrig fyllning att ha i sina tårtor är denna ljuvliga mousse.
Den är riktigt krämig och full av smak av både hallon och blåbär, självklart går det att använda andra bär i tårtan i stället om man har någon annan favorit.
Hallon och blåbärsmousse, räcker till cirka ett lager på en tårta som är 22-24 cm i diameter
-200 gr bär (jag tog 175 gr hallon och 25 gr blåbär)
-1 msk strösocker
-0,5 dl vatten
-2 gelatinblad
-2 dl vispgrädde
-1½ tsk vaniljsocker alt vaniljpulver
Börja med att blötlägga gelatinbladen, det tar ca 4-6 minuter.
Häll bären, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
Ta av från plattan och blanda ner de urvridna gelatinblanden, rör så att allting blandas ordentligt.
Ställ in bären i kylskåo och låt stå tills de stelnat.
Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsocker alt vaniljpulver.
Rör ner "sylten" med stora tag i grädden och blanda väl. Grädden kan bli lite lös men ställ då den kallt och vispa ev lite mer.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|