Direktlänk till inlägg 10 maj 2013
Jag har nog alltid varit ganska så enkelspårig när jag gjort tårtor tidigar, kört på säkra kort och fyllt dem med prinsesstårtefyllning (vaniljkräm, sylt o grädde), men har insett att det är roligare o godare att testa något nytt. Nu håller jag på med en tårta som jag tänkte bjuda på imorgon på mammas födelsedagsfika och i den ingår bland annat denna kokosmousse :)
Kokosmousse, räcker till ett lager på en tårta med diametern 22-24 cm
-2 dl cremé fraiche (använd den fetaste varianten, ej light)
-1 dl strösocker
-2 dl kokosflingor
-2 dl vispgrädde
-1½ tsk vaniljsocker alt vaniljpulver
Börja med att blanda cremé fraiche, strösocker och kokosflingor i en skål. Ställ det i kylskåp och låt svälla en stund.
Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret/pulvret tills det blir ganska så hårt.
Vänd försiktigt ner kokosblandningen i grädden och rör med stora tag tills allting blandat sig. Det kan hända att fyllningen känns något lös och då kan man vispa upp den något. Ställ i kyl en stund till innan den används.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|