Direktlänk till inlägg 2 maj 2013
En nötallergikers värsta mardröm?
Skämt o sido en riktigt smaskig bulle som innehåller en massa gott!, både smör, krämig nutella samt hackade nötter!
Låter inte det gott så vet inte jag vad!
Nutella och nötfyllda bullar, ca 40 stycken
Vetebröd
-50 gr jäst för söta degar
-5 dl mjölk (jag använder alltid röd standardmjölk)
-175 gr rumsvarmt smör
-1 rumsvarmt ägg
-1½ dl strösocker
-1 tsk salt
-2 tsk nystött kardemumma
-14-16 dl vetemjöl
Fyllning
-100 gr rumsvarmt smör
-3 dl nutella
-3 dl hackade blandade nötter (jag hade valnötter, hasselnötter och pistage)
Garnering
-1-2 uppvispade ägg
-2 dl hackad rostad mandel
Värm mjölken tills den nått 37 grader! Smula jästen i en degbunke och häll den över jästen, rör tills det är blandat.
Tillsätt socker, salt och kardemumma, rör om.
Klicka ner smöret och ägget. Ha i det mesta av mjölet, ca 12 dl och låt degen arbeta tills den är slät och släpper kanterna på degbunken, ca 6-8 minuter.
Låt degen få jäsa på ett dragfritt ställe till dubbel storlek, ca 35-40 minuter.
Under tiden som degen jäser kan man passa på att förbereda fyllningen! Blanda rumsvarmt smör tillsammans med nutella och hacka nötterna.
Ta upp den färdigjästa degen och knåda igenom den!
Dela den i 2 lika stora delar och kavla dem till rektanglar.
Bred ut nutella fyllningen över rektanglarna och strö över de hackade nötterna.
Rulla ihop degen och skär i ca 2 cm stora bitar.
Ställ bullarna i formar och ställ på en plåt. Låt jäsa igen i ytterligare 30-35 minunter.
Sätt ugnen på 250 grader.
När bullarna har jäst klart penslar man dem med uppvispat ägg och har på hackad mandel.
Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|