Direktlänk till inlägg 21 april 2013
Med nästan 1 kg mandelmassa liggandes hemma undrade jag vad jag skulle baka för smarrigt och valet föll på mazariner. Något jag inte gjort själv tidigare men trots att det tar sin lilla tid så blev de riktigt smarriga vill jag lova!
Passade på att slänga ihop en steg för steg beskrivning om hur man gör dessa godsaker...
Mazariner, ca 25 st
Mördegen
-200 gr smör
-7 dl vetemjöl
-1 dl strösocker
-1 tsk vaniljsocker
-1½ ägg
Fyllningen
-400 gr mandelmassa
-3 ägg
-200 gr smör
Glasyr
-200 gr florsocker
-0,25 dl vatten
-1 msk citronsaft
Börja med att göra mördegen.
Lägg alla ingredienserna i en matberedrare eller arbeta ihop en deg för hand.
Tryck ut en boll av degen i mazarin/aluminumformar och tryck med tummen
ut degen så att hela formen blir fylld.
Ställ i kylen ungefär 1 timme.
Rör samman rumsvarmt smör och riven mandelmassa tills det blivit en jämn smet.
Rör ner ett ägg i taget under omrörning.
Spritsa ner en klick smet i varje form.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter
Låt kakorna svalna och gör under tiden fyllningen.
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull
Värm till 40 grader och stryk sedan på den på de avsvalnade kakorna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|