Direktlänk till inlägg 16 april 2013
Ibland behövs inget extravagant för att göra fikat lyckat, ibland fungerar det allra enklaste och det är precis vad den här sockerkakan är!
Enkel och väldigt lätt att göra men SÅÅÅ god, bakade faktiskt denna och hade med mig till jobbet en gång och då sa barnen att det smakade sockervadd (måste väl vara positivt).
Det här receptet är lätt att variera med olika fyllningar, smaksättningar eller att göra muffins på :)
Sockerkaka
-2 ägg
-2 dl strösocker
-50 gr smör
-2 tsk vaniljsocker
-23/4 dl vetemjöl
-2 tsk bakpulver
-1 dl mjölk
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna något.
Smörj en form.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Sikta ner det i äggsmeten varvat med det smälta smöret och mjölken. Rör med stora tag men inte för mycket tills allting blivit blandat.
Häll smeten i den smorda formen och grädda längst ner i ugnen i ca 30-35 min.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|