Direktlänk till inlägg 10 april 2013
Cookies kan vara något av det godaste man kan äta, speciellt när de är nybakade och man riktigt känner hur de smälter i munnen!
Tyckte det skulle passa extra bra och baka dessa cookies idag då jag har en burk jordnötssmör ståendes hemma och som jag inte riktigt vetat vad jag ska göra av...
Jordnöts och choklad cookies
-2 ägg
-2 dl farinsocker eller muscovadosocker
-75 gr smält smör
-2 dl jordnötssmör med bitar
-2 dl vetemjöl
-½ tsk bakpulver
-½ tsk vaniljpulver
-150 gr chocolatchips eller grovt hackad choklad (chipsen smälter lite men behåller ändå sin form så det blir inte så jätte kladdigt)
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att smälta smöret.
Vispa samman äggen och sockret och ha i det smälta matfettet.
Rör ner jordnötssmöret och rör tills det blir en jämn smet.
Blanda samman de torra ingredienserna och ha i dem i smeten tillsammans med chokladen.
Blanda allting väl tills det blivit en jämn smet och chokladen är utspridd.
Rulla små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper, tryck till kakorna lite lätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 7-9 minuter (håll koll för det kan gå snabbt).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|