Direktlänk till inlägg 25 februari 2013
Tänk att något så enkelt kan vara så gott, ibland har man varken tid eller ork att stå i köket men man kanske ändå är sugen på någonting riktigt gott och då passar väl en smarrig tigerkaka väldigt bra
Tigerkaka
-50 gr smör eller margarin
-2 ägg
-2 dl strösocker
-1 dl mjölk eller grädde
-1-2 msk kakao
-2 tsk vaniljsocker
-2 tsk bakpulver
-23/4 dl vetemjöl
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smörja samt bröa en form.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker samt bakpulver noga i en skål.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten varvat med det avsvalnande mattfettet och mjölken, rör med stora jämna tag tills allt blandat sig.
Häll ca 1/3 av smeten i en annan skål och sikta ner kakaon, rör väl.
Varva smeten i den smorda formen, börja med ett lager ljus smet och sedan chokladsmeten, avsluta med den ljusa smeten och drag en gaffel genom smeten för att få ett fint mönster.
Grädda kakan på nedersta falsen i cirka 35-40 min, men känn efter med sticka då alla ugnanr tar olika lång tid på sig.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
||||||
|