Direktlänk till inlägg 23 december 2012
Ho Ho i stugorna!, dan före dan o allt, tänk så fort tiden gått!
Hoppas att ni alla mår bra och får chansen att njuta och ta det lungt vart ni än befinner Er. Här hemma är nästan allting färdigt, eftersom vi inte firar jul hemma så blir det inte allt för mycket stök men pojken o jag ska äta lite julmat ikväll o bara mysa :)
Idag passade jag även på att göra det sista julgodiset för i år, jag har snöat in mig på praliner lite och de här måste nog vara de helt klart godaste jag hitills! Om man tycker om mint och gillar fazermint så kommer dessa att gå hem helt klart! En len mintcremé i mitten o ett härlig skal av mörk choklad :) Mums!!
Börja med att temperar chokladen och gjuta formarna, ställ dem kallt så att de stelnar. Ställ resternade choklad åt sidan.
Mintcremé fyllning
- 2 dl florsocker
-1-2 msk grädde
-Pepparmintsarom eller olja efter behag
Sikta ner florsocker i en skål, börja med att ha i 1 tsk grädde och aromen, rör ordentligt till en smidig och klar smet (den ska inte vara för rinnig), behövs mer grädde så späd lite extra. Ställ kallt en liten stund och fyll sedan skalen med denna underbara ljuvliga kräm.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|