Direktlänk till inlägg 21 november 2012
Receptet på dessa gobitar har jag faktiskt fått av min mormor :) Hon bjöd på dessa när jag var och hälsade på en gång och sedan dess är jag helt såld. Självklart kan man byta till vilken sylt/mos man själv tycker bäst om, men man bör tänka på att den skall vara fast i konsistensen.
Kokosmazariner med hallonsylt
Deg
-200 gr smör
-100 gr strösocker
-300 gr vatemjöl
Fyllning
-Hallonsylt
Kokosglasyr
-2 ägg
-2 dl strösocker
-1 msk smält smör
-125 gr kokos
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienserna till degen (gärna i matberedare) och tryck ut dem i folieformar, låt stå i kylskåp en stund.
Lägg en klick sylt i varje folieform.
Blanda samman alla ingredienserna till kokosglasyren och bred ut den över mazarinerna.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|