Direktlänk till inlägg 19 november 2012
Finns det något roligare än att stå i köket och experimentera och testa nya saker?
Personligen så är jag löjligt förtjust i marängswiss men det känns inte alltid så lockande att ställa sig och göra i ordning en stor portion åt sig själv, och därför kom jag på att man skulle kunna testa att göra marängswiss fast i cupcake storlek och här är resultatet.
Denna cupcake består av
-Vaniljcupcake
-Skumbananfluff
-Färgade minimaränger
-Chokladsås
Skivad banan
Vaniljmuffins, 12 stycken
-100 gr smör eller margarin
-2 ägg
-2½ dl strösocker
-1½ tsk vaniljsocker
-1 krm salt
-1 tsk bakpulver
-2 dl vetemjöl
-1 dl mjölk
Börja med att sätta ugnen på 175 grader, smält sedan matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsockert och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret växlanden med mjölken och rör till en jämn och slät smet. Fyll muffinsformar till ungefär 3/4 och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min.
Låt muffinsen kallna helt innan de dekoreras.
Skumbananfluff
- 3 dl vispgrädde
-65 gr skumbanan godisar
Värm grädden försiktit tillsammans med skumgodiset, låt allting smälta samman på väldigt låg värme och var JÄTTE noga med att det inte kokar (då är allting förstört). Rör ofta.
Häll blandningen i en skål och ställ in i kylskåp. Låt gärna stå över natten.
Ta fram blandningen och vispa upp till en fluff.
Nu är den färdig att använda som fyllning i tårtot eller som dekoration på cupcakes.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|