Direktlänk till inlägg 19 november 2012
Har man bråttom och vill bjuda på någonting gott kan man alltid svänga ihop en rulltårta :)
Ett bakverk som går att variera väldigt mycket och som även kan göras lite lyxigare som en bakelse med hjälp av en klick grädde och lite frukt eller choklad :)
Rulltårta (1 styck)
-3 ägg
-2 dl strösocker
-2 dl vetemjöl
-2 tsk bakpulver
-½ dl mjölk eller grädde
Fyllning
- 2 dl fast sylt eller fruktmos
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten.
Tillsätt vätskan och blanda allting väl.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5-6 min (håll noga koll då det kan gå snabbt).
Under tiden som kakan gräddas kan man hälla ut strösocker på ett bakplåtspapper. Ta ut kakan ur ungen och vänd den gräddade ytan mot bakplåtspappret. Bred ut sylten/moset och rulla ihop kakan med skarven ner.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|